REC & PLAY

Hallo en welkom op mijn site.

Een biografietje schrijven? Waarom ook niet!
Wanneer je mij googelt (jazeker) vind je al vrij veel over mij.

Zo lees je vast ergens dat ik van 2003 tot 2006, naast mijn werk voor de klas, Ruben Lejeune speelde in de
succesvolle televisieserie TopStars (een coproductie van Studio 100 en de TROS). We maakten 3 seizoenen van elk 52 afleveringen. Vanaf 2004 ging ik met de TopStarsband nummers opnemen en optredens verzorgen. Het nummer Jong stond wekenlang op nummer 1 in de Kids Top 20. We hebben opgetreden in o.a. Ahoy, Mooi Weer De Leeuw, Top of the Pops, op Curaçao, in de Efteling, De Kuip en Disneyland Parijs.

Vanaf 2004 ben ik de mannenstem in de commercials van Studio 100 op televisie en radio. Daarnaast presenteer ik voor onze Vlaamse vrienden verschillende evenementen in Nederland en België.

Ik ben te horen als parkomroeper in het pretpark Plopsa Coevorden.

In 2009 en 2010 wsqueezeboxas ik te zien in de controversiële MTV Shortfilm ‘The Squeeze Box’ (13+).
In het candid-programma My Parents Are Gonna Love You (Blazhoffski, Net 5) lukt het me om samen met Carolien van Wijngaarden
en Katja Schuurman enkele ouders ervan te overtuigen dat ik de drugsverslaafde broer ben van Sebastiaan Labrie. Ik verleen mijn medewerking aan diverse pilots en blijf natuurlijk muziek maken.

Met een Master Special Educational Needs (2013) op zak zet ik samen met zeer getalenteerde collega’s het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen in Amsterdam op de kaart onder de naam AMOS unIQ. Een passend onderwijsaanbod creëren voor deze kinderen is mooi, dankbaar en belangrijk werk. Daarnaast is een prachtige kans om mijn kennis en vaardigheden over te brengen. Ik ben te vinden via het lerarenregister.

Vanaf 2013 vind ik ook mijn weg als regisseur. Ik maakte o.a. Being a Mom is een korte webserie over het wel en wee van een moeder met een carrière. Ondertussen blijf ik me ontwikkelen als stemacteur en voice-over. Ik spreek voor SDI-Media, Mattell, Modernista!, Heineken en Playmobil animaties in en ook aan MasterPeace en Universal Music leen ik mijn stem.

Verder heb ik een fascinatie voor comedy en radio.199001

Als kind speelde ik met actiefiguren mijn favoriete (tekenfilm)series na,
maakte radioprogrammaatjes op mijn dubbelcassettedeck (knutselde zelf jingles in elkaar); speelde poppenkast met de door mijn vader gemaakte Suske & Wiske handpoppenzong (tweestemmig) mee met de soundtrack van Grease en de Simon & Garfunkel lp van mijn ouders; imiteerde de cassettebandjes van Ome Henk (gloeiendegloeiende); zong en sprak mee met de hoorspelen van Disney en de Fabeltjeskrant.
Stiekem heb ik mezelf opgeleid tot veelzijdig stemartiest.

Op latere leeftijd heb ik mijn talent ontwikkeld in mijn werk voor onder andere Studio 100, SDI Media, Mattel, Heineken en Playmobil. Veel heb ik geleerd van (het werken met) talenten als Anneke Beukman, Marc Waltman, Marc Krone, Tanneke Hartzuiker, Franky Rampen, Marleen van der Loo, Hugo Metsers, Paul de Leeuw en vele anderen.

Inmiddels mag ik voor Haarlem105, de fijnste lokale omroep van Nederland, radio en televisie maken.

De rest leer je vanzelf.

Of niet.
Tja.

logo

Aiko Letschert
STEM / MEd SEN